1.7.2024. 13:10
0
Produžen pritvor osumnjičenima za pokušaj ubistva Amira Pašića Faće
FOTO: Dnevni Avaz
Kantonalni sud u Sarajevo prihvatio je prijedlog Tužilaštva KS za produženje pritvora Sulejmanu Jasiki i Mustafi Mehičeviću osumnjičenima za pokušaj ubistva Amira Pašića Faće, potvrdio je za Avaz advokat Damir Beglerović koji zastupa Jasiku.

Produženje pritvora je zatraženo za naredna dva mjeseca i to iz razloga što postoji opasnost od ponavljanja krivičnog djela kao i da bi njihovim puštanjem na slobodu moglo doći do uznemirenja javnosti.

Amir Pašić Faćo u ranjen je prije mjesec u pucnjavi u bašti hotela Evropa. Jasika i Mehičević se sumnjiče da su u njegovom pravcu ispalili više hitaca iz pištolja čak i u momentima kada se udaljavao iz bašte, a što je moglo ugroziti ostale prisutne.

Amir Pašić je u pucnjavi zadobio povredu na glavi te prostrijelne rane na rukama i nozi.

Na ročištu održanom u petak, tužilac je kazao da je predmet otvoren, te da će se raditi DNK analiza radi utvrđivanja čiji je pištolj nađen na licu mjesta.  

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.