4.7.2024. 22:23
0
SDA Kakanj poručila Aliefendiću: Narod će ocijeniti preambicioznost
Iz SDA Kakanj su se oglasili nakon odluke federalnog zastupnika Almedina Aliefendića da napusti stranku, izražavajući žaljenje zbog njegove frustracije zbog neizbora za predsjednika OO SDA Kakanj.

"Povodom odluke Almedina Aliefendića da istupi iz članstva SDA, izražavamo žaljenje zbog takvog njegovog čina. Zahvaljujući odlukama SDA, Almedin Aliefendić je u proteklih 20 godina obnašao razne funkcije, od pomoćnika ministra, pomoćnika direktora RMU Kakanj, člana upravnih i nadzornih odbora, savjetničkih dužnosti, zastupnika u Skupštini ZDK, delegata u Domu naroda, do zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta F BiH", navode iz SDA Kakanj.

Dalje ističu da je njegov politički razvoj se dešavao i kroz dužnosti unutar struktura SDA, od potpredsjednika OO SDA Kakanj, potpredsjednika Kantonalnog izvršnog odbora SDA ZDK, do člana Glavnog odbora SDA BiH. "Sve ove povjerene dužnosti nažalost nisu bile dovoljne da zadovolje političke ambicije Almedina Aliefendića. U skladu sa demokratskim procedurama, na nedavno održanim unutarstranačkim izborima Almedin Aliefendić je bio kandidat za predsjednika OO SDA Kakanj. Odlukom većine delegata izabran je drugi kandidat. Žao nam je što je demokratska volja većine delegata proizvela snažnu frustraciju kod Almedina Aliefendića", poručuju iz SDA Kakanj.

Na kraju ističu da Almedinu Aliefendiću žele sreću u pokušajima nastavka političke karijere, a da će narod znati procijeniti kod koga ambicije prevazilaze granice razumne mjere.

"Narod će to sigurno znati prepoznati, posebno u aktuelnom, veoma teškom političkom trenutku za bošnjački narod i državu BiH", istakli su iz SDA Kakanj. Podsjećamo, Aliefendić je objavio da napušta SDA i da u stranci vlada jednoumlje, a nezvanične informacije govore da će biti nezavisni kandidat za načelnika Kaknja.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.