6.7.2024. 15:21
0
Djevojčica Emina Hasić koja je kažnjena zbog slavljenja Dana nezavisnosti BiH proglašena učenicom generacije
FOTO: Crna-Hronika.info
Emina Hasić, djevojčica kojoj je prošle godine smanjeno vladanje zbog neodlaska u školu na Dan nezavisnosti BiH, sada je proglašena učenicom generacije.

Ova odluka izazvala je veliku pažnju u lokalnoj zajednici i šire, posebno s obzirom na kontroverze koje su je pratile.

Prošle godine, direktorica Mevlida Dervišefendić kaznila je Eminu i još pet djevojčica zbog odsustva iz škole na Dan nezavisnosti BiH.

Smanjenje vladanja zbog ovakvog razloga izazvalo je oštre reakcije javnosti, ali Emina je uspjela prevazići sve prepreke i dokazati svoju izvanrednu posvećenost učenju i uspjehu.

Uprkos svim izazovima, Emina je nastavila da marljivo radi i postiže odlične rezultate.

Njena izvanredna posvećenost i trud nisu prošli nezapaženo, te je na kraju školske godine zasluženo proglašena učenicom generacije.

U objavi gradonačelnika Doboja u objavi na Facebook-u stoji:

“Danas sam imao čast da na Svečanoj akademiji uručim nagrade najboljim učenicima generacije osnovnih i srednjih škola našeg grada. Ovi mladi ljudi su ponos Doboja i pokazali su izuzetne rezultate svojim trudom, radom i posvećenošću.

Čestitam svim nagrađenim učenicima i njihovim porodicama. Vaš uspeh je dokaz da se trud i znanje isplate. Nastavite da sanjate velike snove i postavljate visoke ciljeve, jer vi ste budućnost našeg grada.”

Doboj
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.