10.9.2024. 18:14
0
Samo u BiH: Dobio opomenu pred tužbu jer nije platio 2,50 KM bolnici. Direktor ponudio plaćanje u ratama
Muškarac iz Modriče dobio je opomenu pred tužbu zbog neplaćenog računa od 2,50 KM za medicinske usluge u dobojskoj bolnici piše Crna-Hronika.

Ova mala dugovanja dovela su do pokretanja pravnog postupka protiv njega, nakon što nije reagirao na prethodne opomene i zahtjeve za uplatu.

JZU “Bolnica Sveti apostol Luka Doboj” je istakla da je opomena pred tužbu posljednji korak prije nego što će slučaj biti upućen na sudsku raspravu.

Ovo je potvrdio i v.d. direktor Mladen Grajić koji je lično izdao fakturu ali je ponudio i plaćanje u ratama.

Također direktor je zaprijetio da će svoja prava potražiti na sudu.

Građani su izrazili ogorčenje zbog odluke da se protiv muškarca iz Modriče pokrene pravni postupak zbog neplaćenog računa od 2,50 KM za bolničke usluge.





Mnogi su ovu odluku ismijali, smatrajući je neprimjerenom s obzirom na iznos duga.

Kritičari ističu da je pokretanje tužbe za tako malu svotu novca nepotrebno i da bi bolnica trebala razmotriti druge načine rješavanja sličnih situacija.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.