8.7.2024. 12:16
0
Nova koalicija u Kantonu Sarajevo: Zlatko Miletić i Damir Marjanović na izbore izlaze sa zaboravljenim Mirsadom Hadžikadićem
Pokret Za nove generacije Damira Marjanovića i Zlatka Miletića, u Lokalne izbore u Kantonu Sarajevo, ide u koaliciji sa Platformom za progres Mirsada Hadžikadića, saznaje Politicki.ba

Ove dvije stranke - kako je rečeno istom mediju - odlučile su se da zajedničkim nastupom ponude "alternativu trojkama u Sarajevu".

ZNG i PZP će, tvrde sagovornici, imati kandidate za načelnike tri, od četiri, gradske općine u Sarajevu, te zajedničke liste za općinska vijeća. 

Na Lokalnim izborima u Kantonu Sarajevo u većini gradskih općina nastupit će stranke Trojke - Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine, Narod i Pravda i Naša stranka, osim u Centru, gdje NiP ne podržava aktuelnog načelnika, pa su SDP i NS formirali BH Blok, piše Politicki.ba. 

Njima nasuprot stoje Stranka demokratske akcije, Demokratska fronta i Stranka za Bosnu i Hercegovinu. Osim u Starom Gradu, gdje DF podržava kandidata Trojke Irfana Čengića, oni su istakli po jednog kandidata za načelnika u svakoj od općina, kojeg ostali podržavaju.

Svoj prolaz traži Narodni evropski savez, koji nastupa samostalno na ovim lokalnim izborima u Kantonu Sarajevo. 


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.