9.7.2024. 21:06
0
Oglasio se Vasković nakon što mu je ugašen blog: "Očito je da režim Milorada Dodika..."
FOTO: screenshot
Novinar Slobodan Vasković oglasio se na društvenim mrežama nakon što je njegov blog ugašen.
Vasković je mjesecima objavljivao vijesti o raznim aferama i kriminalu u Bosni i Hercegovini, a sada je ugašen zbog čega se on oglasio.

- Dodikov režim pokušava da me zaustavi da objavljujem tekstove na blogu koji trenutno nije vidljiv u BiH. Međutim, taj njihov "uspjeh" je kratkog daha. Nastavljam kao i dosad sa drugih platformi.

Imao sam ogroman broj poziva iz cijele BiH u kojim su me obavijestili da moj blog više nije vidljiv na teritoriji BiH.

Umjesto tekstova, vidljiva je obavijest u kojoj piše: “uklonili smo ovaj blog zbog pravnog zahtjeva poslatog Googleu”.

Očito je da režim Milorada Dodika, kao i oni koji su sa njim u simbiozi, žele da uskrate građane BiH za istinu koju svakodnevno objavljujem na blogu.

Blog je, trenutno, vidljiv u svim državama regiona, osim u BiH.

Naravno, ne mogu me zaustaviti u iznošenju istine ni na koji način. Postoje druge platforme sa kojih ću se oglašavati svakodnevno, kao i dosad.

Dok ne riješim to tehničko pitanje, tekstove ću objavljivati na Facebook stranici, ali i na blogu koji je vidljiv van BiH. Naravno, oglašavat ću se i na društvenoj mreži "X", na svom nalogu, kao i do sada.

Uopšte me nisu uznemirili, jer godinama pokušavaju da ugase blog. To samo govori o njihovoj slabosti i o tome da ja pišem istinu i samo istinu.

Pozivam sve čitaoce da od ovog trenutka prate i Facebook stranicu - Slobodan Vasković, a vrlo brzo oglasit ću se sa nove platforme koja će biti vidljiva i u BiH - poručio je Vasković.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.