17.9.2024. 22:31
0
Nakon Libana: Deset osoba povrijeđeno u eksploziji pejdžera u glavnom gradu Sirije
Najmanje deset osoba je povrijeđeno u Damasku, glavnom gradu Sirije, usljed eksplozija pejdžera.

Na nalozima na društvenim mrežama bliskim sirijskom režimu objavljeno je da je Izrael detonirao pejdžere u vozilu koje pripada Hezbollahu na putu između Kafr Souse i tunela Mouwasat, kao i u oblasti Sayyida Zaynab u Damasku.

Eksplozije pejdžera su se danas dogodile i širom Libana. Najmanje devet osoba, uključujući jedno dijete, poginulo je u utorak u masovnoj eksploziji pejdžera u različitim područjima Libana, potvrdio je libanski ministar zdravstva Firas al-Abyad.

Dodao je da je povrijeđeno još oko 2.800 ljudi, uključujući 200 koji su u kritičnom stanju. Libanski mediji sugeriraju da su uređaji eksplodirali nakon izraelskog proboja komunikacijskog sistema.

Hezbollah je potvrdio da su najmanje dva njihova člana poginula, a mnogi povrijeđeni u masovnoj eksploziji i krivi Izrael za napad, obećavajući "pravednu osvetu iz neočekivanih strana".

Ministarstvo zdravstva Libana ranije je pozvalo sve građane koji posjeduju pejdžer komunikacione uređaje da ih odmah odbace.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.