11.7.2024. 11:45
0
Česte intervencije medicinskih timova: Mladić doživio infarkt na Maršu mira, poznat identitet muškarca koji je preminuo
Sve učesnike Marša mira, ali i one koji su došli u Potočare da odaju počast žrtvama genocida jučer je potresla vijest da je jedan od učesnika preminuo na dionici kod Šušnjara, pred sami ulazak u Potočare.

Kako je za N1 rekao Suljo Čakanović iz Organizaconog odbora obilježavanja genocida u Srebrenici i Marša mira, preminuo je Hazim Hadžić iz mjesta kod Konjević Polja. On je preminuo od posljedica zastoja srca. Uprkos intervenciji ekipe Hitne pomoći, mogli su samo proglasiti smrt.

Ovo je prvi smrtni slučaj otkako se Marš mira održava.

Još jedan učesnik je na početku Marša mira doživio infarkt. Riječ o mladiću koji je srećom preživio. Medicinski timovi su intervenisali više puta zbog dehidracije, toplotnih udara, stomačnih problema...

Kako je rekao Čakanović, iz Nezuka je krenulo 6.000 učesnika Marša mira, a već na narednoj dionici im se pridružilo još 1.000. Među njima su i veterani koji su učesnici Marša mira već 20 godina, a tu je i mnogo starijih. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.