9.8.2024. 15:27
2
Navijač Sarajeva o Dženanu Uščupliću: Šutio je na nepravde, a u planini je pronašao svoj mir
Tragična vijest o smrti bivšeg trenera Sarajeva Dženana Uščuplića, potresla je region.

Uščuplić je poginuo tokom četvrtka na Zelengori tokom planinarenja od udara groma. Nogometni svijet oprašta se od Ušuplića, koji će biti sahranjen u subotu.

Navijač Sarajeva i advokat Senad Bilić Billy ovako se orpostio od Uščuplića:

– Ode i Dženo Ušćuplić. Ode onako kako je živio i radio, tiho, bez pompe, u planini, planinar koji je toliko volio planine koje mu na kraju oduzeše život. Uvijek tih, povučen, uvijek skroman, atipični sarajevski momak, toliko mnogo talenta, a tako malo ambicije. Postoje bivši proslavljeni fudbaleri koji su tridesetak godina treneri ali u svojim vitrinama nemaju niti jedan osvojen trofej !!!??? Dženo, kao trener što juniora, što seniora, zna samo za uspjehe i trofeje. Njegov nažalost hronični nedostatak ambicije za školovanje i usavršavanje u trenerskom poslu (licence i ostale formalnosti) spriječile su ovog divnog momka da upravo zbog tih formalnosti postigne puno, puno veću trenersku karijeru. Uvijek na raspolaganju voljenom klubu, nikad nije nikome zamjerio ni šikaniranja ni neopravdane smjene. Tvorac nekih od najvećih pobjeda u historiji Kluba. Odgojio generacije mladih fudbalera u Akademiji FK SARAJEVO. I kada je dobio otkaz u Akademiji, nije kukao i plakao po novinama, portalima i TV stanicama. Iz Kluba je otišao tiho, i pronašao svoj mir u planini. Jednom prilikom mi je rekao da je Samir Radovac najbolji igrač koga je trenirao. Da je to igrač koji ima ono nešto što malo koji igrač ima, ali i da nema “glavu” za još nešto puno, puno više. Možda se to isto moglo reći i za njega i njegovu trenersku karijeru? Jedan od posljednjih fudbalskih romantika, koji je volio Klub i Grad Sarajevo….Za njega nije floskula kada bi se reklo da je bio “pravi vojnik” Kluba. Neka ti je rahmet i vječna slava i hvala za sve što si učinio za FK Sarajevo, DŽENO…., napisao je Senad Bilić Billy.









2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.