14.8.2024. 8:48
0
SDA Stari Grad poziva Tužilaštvo da provjeri diplomu Irfana Čengića
Članovi SDA stranke Staro Grad poslali su javnosti ali i Tužilaštvu BiH dopis u kojem se traži da se provjeri diploma aktualnog načelnika Starog Grada Irfana Čengića iz SDP-a
Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti

Pozivamo nadležni inspektorat i Tužilaštvo BiH da ispitaju diplomu “PIM”-a načelnika Irfana Čengića!

Sud Bosne i Hercegovine je u predmetu “Klaster” potvrdio optužnicu protiv više fizičkih i pravnih lica. Između ostalog optužnicom je obuhvaćeno više zaposlenih lica na Univerzitetu “PIM” Banja Luka, među kojima je i Dragan Đuranović koji je bio angažovan kao rektor na Univerzitetu “PIM” Banja Luka.

Optuženi se terete za krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, nedopuštenu trgovinu, krivotvorenje isprava i druga povezana krivična djela. Ukratko optuženi su za “PRODAJU FAKULTETSKIH DIPLOMA”.

S obzirom da smo tokom posljednje predizborne kampanje, tačnije tokom javne debate kandidata za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Dženana Selimbegovića (SDA) i Irfana Čengića (Trojka) dobili priznanje kandidata, a danas načelnika, Irfana Čengića da je i on svoju diplomu “stekao” na Univerzitetu “PIM”, pozivamo Inspektorat Rs-a i Tužilaštvo BiH da ispitaju i način sticanja njegove diplome.

U svakom slučaju, smatramo neprihvatljivim da najviši javni zvaničnici imaju diplome sa ovakvih sumnjivih Univerziteta, jer kakav primjer oni daju mladim ljudima koji svoje diplome stiču marljivim radom i učenjem?

Devastacija javnog morala, etike, stručnosti, znanja, kompetencija i društva generalno, krenula je upravo sa sumnjivim univerzitetima i kupljenim diplomama, zbog toga pozdravljamo aktivnosti i napore Tužilaštva i Suda BiH da konačno barem malo uvedu reda u tu važnu, možda i najvažniju društvenu oblast, oblast visokog obrazovanja.



(Ajdin B.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.