7.9.2024. 9:57
2
Građani ismijavaju sarajevske političare: Lampe od 300 KM platili 10.000 KM, a kameru od 190 platilli 4.000 KM
Iz SDA Stari Grad Sarajevo prije dva dana iznijeli su optužbe na račun načelnika te općine Irfana Čengića (SDP) i gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić (SDP) a u vezi s projektom rekonstrukcije parka / igrališta u Mjesnoj zajednici Medrese.

– Projekat potpune sanacije ovog igrališta u vrijednosti oko 150.000 KM zajedno su realizirali Općina Stari Grad i Gradska uprava Grada Sarajeva. Posebno se zahvaljujem gradonačelnici Karić i gradskom vijećniku Deljkoviću koji su u gradskom budžetu osigurali najveći dio sredstava – objavio je načelnik Čengić prije par dana prilikom otvaranja igrališta.

Međutim, iz SDA Stari Grad tvrde da su radovi jako loše izvedeni te da su pojedine stavke u projektu plaćene daleko iznad stvarne cijene.

– Izvođač radova odredio je bravarske radove u iznosu od 10.000 KM, a samim ulazom u park vidimo da nema ni obične kvake na vratima – kazao je prije dva dana Dženan Selimbegović iz SDA te nastavio:

– Imamo koš koji je prema izvedenim radovima koštao čitavih 10.000 KM, ograda koja je samo sanirana i ofarbana gotovo 20.000 KM, četiri svjetiljke, koje jedva da se primijete, koštale su gotovo 10.000 KM.

U vezi sa svjetiljkama koje su zaveli kao reflektore, dodaju iz SDA, “prostim istraživanjem tržišta utvrdili smo da su postavljene svjetiljke proizvođača Brayton, a koje u maloprodaji koštaju 71,50 KM. Dakle, ukupno četiri svjetiljke koje su postavljene koštaju nešto manje od 300 KM, a plaćene su 10.000” piše Faktor.

Mala dječija stolica plaćena je 2.000 KM, a da li toliko zaista vrijedi procijenite sami, navode iz ove stranke.

– Gumena podloga koja je plaćena više od 30.000 KM, već se truni i može se rukom odvojiti od površine – naveli su.

– Osim svega navedenog, iako je fakturisano čišćenje lokacije, dječiji parkić nije očišćen.

Poseban je problem to što su u sred samog dječijeg parkića ostali nedovršeni šahtovi, metalni šiljci koji vire iz zemlje na nekoliko mjesta i oštre ivice skupo plaćenih, a već popucalih betonskih podzida – navode između ostalog.

Posljednja dva dana korisnici društvenih mreža su počeli izvlačiti detalje vezane za ovaj projekat te ukazivati na, kako se tvrdi, nelogičnosti i skupo plaćene kamere, svjetiljke, koš…, a čija realna cijena kako se navodi nije ni blizu tolika kako je prikazano.







Nadzorni organ nije dao saglasnost za izvedene radove, tvrde iz SDA.

Prošla općinska administracija na čelu sa Ibrahimom Hadžibajrićem, kako navode iz SDA, u budžetu je predvidjela svega 35.000 KM za isti projekat koji je sada plaćen 150.000.

Načelnik Čengić kao ni gradonačelnica Karić nisu se oglasili o ovim optužbama.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.