18.8.2024. 8:47
2
Naša stranka osudila govor mržnje upućen Ivani Marić zbog statusa na društvenim mrežama
Iz Naše stranke su oštro osudili "govor mržnje upućen Ivani Marić i hajku koja je protiv nje pokrenuta zbog statusa u kojem šaljivo komentira poziv reisu-l-uleme Mustafe efendije Cerića vjernicima da uče kišnu dovu". Da li je neznanje ili je samo lapsus u pitanju PR službe, ali ono što je vidljivo je to da su u Našoj stranci napravili grešku. Naime, Cerić je bivši reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH, i to je bivši od 2012. godine. Nedugo nakon toga, iz Naše stranke su poslali ispravku u kojem navode ime aktuelnog poglavara IZ u BiH reisa Kavazovića.

Helem, saopćenje Naše stranke prenosimo u cijelosti:

"Posebno osuđujemo političare koji su svojim stavovima doprinijeli atmosferi linča. Političari, ako već nemaju hrabrosti štititi slobodu govora, onda bi trebali o tome šutjeti, a nikako podgrijavati negativne tenzije prema bilo kome.

Duboko smo svjesni da ironija iskazana prema bilo kojoj vjerskoj pojavi kod vjernika može izazvati negativna osjećanja, ali se borimo za društvo u kojem ta činjenica ne smije ni kod kog izazivati strah da svoj stav o vjeri iznosi javno čak i ako on nije po mjeri vjernika. Jednako kao što smo za potpuno otvoreno ispoljavanje vjere i vjerskih osjećanja", navode iz Naše stranke.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.