15.9.2024. 11:45
0
Hašekov „Švejk“ i predstava „Tiho, tiše“ u ponedjeljak 16. septembra na 6. Sarajevo Festu
Drugi dan 6. Sarajevo Festa donosi nam dvije spektakularne predstave Beogradskog dramskog pozorišta „Tiho, tiše“ autorice Milice Radojčić i „Švejk“ autora Jaroslava Hašeka.

Predstava „Tiho, tiše“ bit će izvedena u ponedjeljak, 16. septembra sa početkom u 17:00 sati na Maloj sceni Narodnog pozorišta Sarajevo uz ograničen broj mjesta.

Isto večer, sa početkom u 20.00 sati, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta ljubitelji satire mogu pogledati predstavu "Švejk" Jaroslava Hašeka - remek-djelo evropske i svjetske literature. Predstavu Beogradskog dramskog pozorišta je režirao izvanredni mladi reditelj Veljko Mićunović, a u ulozi Švejka je bravurozni zagrebački glumac, zvijezda pozorišta u regionu, Ozren Grabarić.

6. Sarajevo Fest, koji se ove godine održava pod temom "Sekularna!", te okuplja najbolje predstave u regionu, eminentne govornike i umjetnike iz cijelog svijeta.

Ulaznice se mogu kupiti na platformi karter.ba i na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.