21.8.2024. 19:45
7
Kako se Sanja Vulić sjeća "srpskog Sarajeva" u kojem je živjela kad je tada imala svega dvije godine?!
Šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Sanja Vulić, komentarisala je današnji događaj u Sarajevu u kojem je učestvovao ministar sigurnosti BiH, Nenad Nešić.

Vulić, poznata po izjavi u parlamentarnim klupama, da je za nju Milorad Dodik bog, a poznata i po javnom psovanju sudijama ispred Suda BiH i vulgarnim ispadima, i ranije je šokirala javnost svojim izjavama, koje baš i nemaju uporišta u logici.

Tako je Vulić, još 2019. godine, poručila da današnje Sarajevo nije ni nalik na nekadašnje Sarajevo u kojem je rođena i u kojem je živjela. 

Nije zapravo jasno kojeg se Sarajeva uopće prisjeća osoba koja je, recimo, rođena 1988. godine, u mjesecu augustu, te čega se može prisjećati Sanja koja je u trenutku početka opsade i bombardovanja Sarajeva imala svega tri i po godine? A još teže bi se mogla sjećati Sarajeva ako je ranije napustila isto? Ili ne neki medicinski fenomen?

"Sarajevo koje ja volim i u kojem sam rođena je sasvim drugačije od Sarajeva danas. Sarajevo nije grad u kojem bih danas živjela", poručila je svojevremeno Sanja Vulić.

Danas je, također, šokirala svojim komentarom na društvenim mrežama, te je napisala da je "Sarajevo nekada bilo srpsko", a da danas podsjeća na "terorističko Sarajevo".

Nije, zapravo, jasno šta je Sanja Vulić, Sarajka rođena tri i po godine pred početak bombardovanja i opsade Sarajeva , mislila?

Da li je možda mislila na onih 200.000 Srba kojima je, preko Momčila Krajišnika i Radovana Karadžića, inače Sarajlija koje su naređivali granatiranje i ubijanje Sarajlija, naređeno da napuste isto, a za šta postoje ozbiljni i validni dokazi?

Ili je možda mislila da je "srpsko Sarajevo" ono Sarajevo u kojem je ubijeno više od 10.000 ljudi tokom najduže opsade u historiji jednog glavnog grada nakon Drugog svjetskog rata? Od tih 10 hiljada ubijenih, 1601 je ubijeno dijete. 

Šta je, recimo, sa "teroristima" koji su četiri godine ubijali život u Sarajevu sa okolnih brda i od kojih brojni nikada nisu odgovarali za svoja zlodjela pred bilo kakvih sudovima? Ili Sanja ne priznaje te teroriste? Da li su "teroristi" samo oni koji pretiču vozilo Nenada Nešića na ulicama Sarajeva, te da li je preticanje vozila zabranjeno?

Podsjećamo, Kantonalno Tužilaštvo Kantona Sarajevo (KS) utvrdilo je da nema elemenata krivičnog djela u današnjem incidentu u kojem je vozač iz Sarajeva preticao službeno vozilo u kojem se nalazio državni ministar sigurnosti Nenad Nešić i koji je dramatično izjavljivao da je na njega pokušan napad, a Sanja Vulić je to fino upakovala u dramatični "pokušaj atentata".

(Sead M.)

7
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.