17.9.2024. 11:01
1
Youtuberka se požalila: Bizarna cijena kilograma pistacija u Sarajevu, kao da su "od zlata"
FOTO: Screenshot
Youtuberka iz Sarajeva Almira Sijamhodžić koja vodi kulinarski kanal, objavila je zapanjujući video u kojem je pokazala račun iz jedne prodavnice.

Račun pokazuje da je u Sarajevu cijena oguljenih pistacija dostigla 10 KM za 100 grama, što znači da kilogram istih košta 100 KM.

Almira je objavila i račun za 50 grama pistacija, koji je iznosio oko 5 KM sa komentarom koji prenosimo u cijelosti:

"Nisam mogla da čekam da dođem kući da vam pokažem ovo, obišla sam pola Sarajeva da nađem pistacije koje nisu slane.

Našla sam u jednoj radnji, evo vidite koliko košta kilogram 100 KM. Kupila 53 grama, a platila 5.30 KM. Ovo je samo da ukrasim tortu.



Nema tu, malo nešto, naravno nije pod obavezno platiti ovoliku cifru, ali eto ja sam zapela, htjela sam da nađem, našla, platila i sad mogu gledati u nju".

U komentarima ljudi navode da su "oguljene pistacije uvijek skuplje", te da "znaju biti užegle jer dugo stoje, niko ne kupuje zbog cijene", "Svugdje su skupe te oguljene,i plus uz to nekad i kad odvojiš da kupiš dobiješ falš,nažalost".

Cijene za neoguljene slane pistacije su od 3.5 KM za 100 grama.

 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.