3.9.2024. 21:12
0
Helikopter Oružanih snaga BiH stiže ujutro u Maglaj: Gori šuma na miniranom području
FOTO: maglaj.net
Na osnovu Odluke Ministarstva odbrane BiH, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine dalo je saglasnost za angažovanje helikoptera Oružanih snaga BiH na gašenju požara na području općine Maglaj, saopćio je načelnik Maglaja Mirsad Mahmutagić.

- Iako su sve procedure ispoštovane još oko 16 sati, zbog loših vremenskih uvjeta u reonu Rajlovca, gdje se nalazi baza Brigade vazdušnih snaga OSBiH, polijetanje helikoptera nije bilo moguće. Dolazak helikoptera očekujemo u ranim jutarnjim satima. Ovom prilikom se želim zahvaliti svim službama koje su već 24 sata na terenu, kao i brojnim građanima Maglaja, koji su se dobrovoljno stavili na raspolaganje i pomažu u gašenju požara.

Dodaje da je trenutno gori šuma na području koje je označeno kao minirano.

- U prilog tome govori i činjenica da su se tokom dana čule eksplozije i pucnji što je potvrđeno i od mještana Crnojevića. Iako su ekipe na terenu, najbitnija je sigurnost svakog pojedinca prisutnog na lokalitetu požara. U ovom trenutku nema opasnosti po objekte, a tokom noći će biti organizovana dežura, dok ujutro očekujemo podršku helikoptera, kako bi se požar stavio pod punu kontrolu - naveo je Mahmutagić.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.