8.9.2024. 20:21
0
Smajić o Helezu: Slikanje po terenu mu je postalo opsesija, građanima je dosta Instagram politike
Džemal Smajić, delegat (SBiH) u Domu naroda PSBiH oglasio se na Facebooku, te uputio niz kritika.

- Umjesto što na politikantski način igra ulogu glavnog vatrogasca u Bosni i Hercegovini, ministar odbrane BiH Zukan Helez je trebao voditi računa da ne propadne 30 miliona KM koje je trebao uložiti u modernizaciju Oružanih snaga, kazao je delegat u Domu naroda Parlamenta BiH Džemal Smajić.

Dodao je da "za gašenje požara nije neophodno Helezovo prisustvo na terenu i slikanje za medije što mu je postalo opsesija, nego da kao ministar u svojoj nadležnosti obezbijedi ono što je potrebno da se požari ugase".

- I to što se uradi nije ni za kakvu hvalu, nego je to njegova obaveza! Ministar Helez je zajedno sa vladajućom Trojkom trebao pokrenuti postupke nabavke kanadera, helikoptera i odgovarajuće opreme za gašenje požara koji su sve učestaliji. Naprotiv, Helezov stranački šef je odobrio nabavku nekoliko luksuznih vozila koja su građane Federacije BiH koštale preko miliona KM. Da tragedija bude veća, Helezove koalicione kolege se hvale kako krše saobraćajne propise dok pod rotacijama jurcaju prema Krajini u brzim vozilima, istakao je Smajić.

Naglasio je da je "građanima BiH dosta populizma, selfija i instagram politike koju nam nudi Trojka, jer je svima jasno da je to promašena politika".

- Vrijeme je da nakon dvije godine pokažu šta su oni započeli i doveli do kraja. Slikaju se i hvale projektima koje nisu započeli, uzimajući sebi za pravo da drže lekcije drugima. Također, vrijeme je da dobiju poruku od građana da politikantstvo nije isto što i zrela politika. Na kraju krajeva oni zrelu politiku ne mogu ni voditi, jer ne znaju, zaključio je Smajić.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.