9.9.2024. 13:13
0
Šteta i Čengić u obilasku: Počinju radovi na obnovi ulice Bistrik
FOTO: VLADA KS
Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i načelnik Općine Stari Grad Irfan Čengić prisustvovali su početku radova na obnovi ulice Bistrik. Sa direktorom Direkcije za puteve KS Selmirom Kovačem i predstavnicima izvođača radova razgovarali su o svim aktivnostima koje će se realizovati na ovom projektu.

“Drago mi je da počinju radovi na obnovi ove ulice koja se nalazi u lošem stanju, nastavljamo da poboljšavamo saobraćajnu infrastrukuru Starog Grada. Sa obnovljenih 700 metara ove saobraćajnice i novim trotoarima, i vozači i pješaci imat će veću sigurnost, što je najvažnije, a svakako da će svima značiti i novi izgled i kvalitet. Očekujem od svih strana veliku uključenost i da sve potencijalne izazove, ukoliko ih bude pri obnovi, uspješno riješimo”, izjavio je ministar Šteta.

Dužina saobraćajnice koja će biti obnovljena je 700 metara, a projektom je pored obnove saobraćajnice, predviđena i obnova trotoara, kao i odvodnja, te ugradnja novih slivnika i rešetki.

“Ovo je još jedan veliki projekt u Starom Gradu u oblasti cestovne infrastrukture koji realizujemo zahvaljujući Ministarstvu saobraćaja i ministru Šteti. Od velikog značaja je za lokalne zajednice imati ovakvog partnera u poboljšanju cestovne infrastrukture, jer općine same ne mogu realizovati ovoliki broj projekata i ja kao načelnik sam zadovoljan da imamo ovako uspješnu saradnju. Ulica Bistrik je, uz glavnu saobraćajnicu uz tramvajske šine koja se rad sigurno jedan od najznačajnijih projekata koji, osim što poboljšava uslove, također i mijenja sam izgled centra grada”, istakao je načelnik Čengić prilikom obilaska gradilišta.

Rok za izvođenje radova je 90 dana. Investitor je Direkcija za puteve Kantona Sarajevo, a izvođač radova konzorcij firmi Euroasfalt d.o.o, Oxa d.o.o i Tefefongradnja d.o.o. Nadzor nad radovima vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Vlada KS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.