9.9.2024. 19:15
0
Obavljeni razgovori sa kandidatima za novog direktora SIPA-e: Izdvojila su se tri imena
U Sarajevu su danas obavljeni intervjui sa kandidatima koji su se prijavili i koji ispunjavaju uslove Javnog konkursa za provođenje procedure odabira kandidata za izbor direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Utvrđena je i rang lista uspješnih kandidata prijavljenih na javni konkurs.

Prvi na listi je Darko Ćulum, aktuelni direktor SIPA-e. On je dobio najviše bodova (68,75). Drugi je Ljubiša Pandurević, aktuelni načelnik Finansijsko-obavještajnog odjeljenja SIPA-e,  (67,85), a treći načelnik PU Doboj Slobodan Radinković (66,42).

Lista s imenima biti će proslijeđena Nenadu Nešiću, ministru sigurnosti BiH, piše Avaz. 

Na Javni konkurs za provođenje procedure odabira kandidata za izbor direktora Državne agencije za istrage i zaštitu se prijavilo sedam kandidata.

Na konkurs se prijavio aktuelni direktor SIPA-e Darko Ćulum, načelnik PU Doboj Slobodan Radinković, uposlenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Zoran Savić i uposlenik MUP-a RS Miloslav Savković.

Na konkurs su se prijavili i Goran Pisić, šef brčanske policije te Ljubiša Pandurević, aktuelni načelnik Finansijsko-obavještajnog odjeljenja SIPA-e. 

SIPA
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.