12.9.2024. 9:41
3
Ahatović o Schmidtovoj izjavi da neće biti rata: Jedini način da do sukoba ne dođe je...
FOTO: hayat tv
isoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Christian Schmidt izjavio je, gostujući u emisiji N1, da neće biti novog rata na ovim prostorima te da je NATO spreman biti ovdje.

Na ovu izjavu reagirao je vojno-politički analitičar Nedžad Ahatović.

- Kaže nam visoki predstavnik, počasni hrvatski konzul u BiH, da neće biti rata na našim prostorima.
Hrabra izjava, data u momentu kada u Evropi bjesni najveći sukob poslije Drugog svjetskog rata, kada se prijeti nuklearnim oružjem i kada se upravo naše susjedstvo prekomjerno naoružava.

Jedini način da na ovim prostorima ne dođe do rata je da se u Oružane snage BiH u roku od naredne četiri godine uloži dvije milijarde eura za razvoj domaćih vojnih proizvoda, opremanje, obuku i nabavku novog sofisticiranog naoružanja.

Ovakvo stanje u kojem se sad nalazi odbrambeni sektor u BiH je bukvalno "poziv" svim retrogradnim snagama da nastave tamo gdje su 1995. stali - kazao je Ahatović. 

3
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.