12.9.2024. 13:14
1
Elek saslušan u Istočnom Sarajevu po zahtjevu MUP-a KS zbog rušenja državne zastave
Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra "?ahorina" Nedeljko Elek rekao je da je danas u prostorijama Policijske uprave Istočno Sarajevo dao izjavu u svojstvu svjedoka povodom prijave za uklanjanje zastave BiH sa jednog od vrhova ?ahorine, što je okarakterisano kao krivično djelo oštećenje tuđe stvari.

- U MUP-u RS mi je rečeno da je to po zahtjevu MUP-a Kantona Sarajevo. Uvijek ću se odazvati pozivu bilo koje bezbjednosne agencije na nivou BiH, a naročito MUP-a Rs. Stojim na raspolaganju za sve okolnosti koje znam na tu temu - rekao je Elek.

Podsjećamo, Elek se javno hvalio rušenjem jarbola i državne zastave Bosne i Hercegovine na dijelu Jahorine koji se nalazi u Federaciji BiH. MUP KS nije na prvu reagovao, ali je nakon pritiska javnosti obavljen uviđaj i pokrenut proces.

(PATRIA/Erna H.) 

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.