16.9.2024. 13:16
0
Trumpov atentator dobio "Policijskog Oskara" jer je odbranio ženu od silovatelja
Od pokušaja ubistva bivšeg američkog predsjednik Donalda Trampa (Trump), skoro svakog trenutka se pojavljuju novi detalji o životu atentatora Rajan Rauta (Ryan Routh).

Novine "News & Record" su 1991. istakle ga zbog pomoći u odbrani žene od navodnog silovatelja.

Pod naslovom "Borba protiv kriminala se isplati", tada 25-godišnjak je opisan kao "supergrađanin" nakon što mu je ogranak Međunarodne policijske udruženja "Greensboro" dodijelio nagradu "Policijski Oskar".

"Washington Post" izvještava da javni zapisi također pokazuju da je Raut dobio kaznene prijave zbog dva odvojena incidenta 2002. zbog posjedovanja "oružja za masovno uništenje".

Raut se izjasnio krivim po prvoj tački optužnice u aprilu 2002., ali nikakvi drugi detalji nisu bili dostupni javnosti.

"News & Record" je izvijestio da se kasnije te godine na tri sata zabarikadirao u zgradi kompanije "United Roofing" u Greensborou, te da je bio naoružan mitraljezom.

Incident je započeo nakon što je zaustavljen zbog saobraćajne blokade, no policija ga je na kraju uhapsila bez incidenta.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.