19.9.2024. 14:21
0
Sindikat radnika u zdravstvu KS prihvatio ponudu Vlade: Satnica će biti povećana na 3,40 KM
FOTO: n1
Danas je Sindikat radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo (KS) prihvatio ponudu Vlade KS kojom će satnica biti povećana na 3,40 KM.

Ovu odluka je donešena na zasjedanju Vlade KS, a ponuda je veća od prvobitne prema kojoj je povećanje trebalo iznositi 3,25 KM što je Sindikat odbio.

Sve dosad, Sindikat je insistirao na povećanju satnice sa 3,07 na 3,70 KM.

Bit će nastavljene aktivnosti koje se odnose na novi kolektivni ugovor koji bi trebao biti potpisan u aprilu naredne godine, a radnici se nadaju da će novim ugovorom osigurati povećanje satnice koje su prvobitno tražili.

Danas su radnici u zdravstvu održali protestnu šetnju kojoj je prisustvovalo više od 1.000 osoba.

Vlada KS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.