19.9.2024. 21:44
0
Zelenski iduće sedmice u SAD. Sastaje se sa Bajdenom, Kamalom i Trampom
FOTO: EPA
Američki predsjednik Joe Biden primiće ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog sljedeće sedmice u Bijeloj kući, objavila je administracija u Washingtonu.

Zelenskiy planira da se sastane s Bidenom sljedeće sedmice u četvrtak, a također će održati odvojene razgovore s američkim potpredsjednikom i demokratskom predsjedničkom kandidatkinjom Kamalom Harris, navodi se.

Zelenski je nedavno nagovijestio mogućnost ponovnog susreta s Bidenom u Washingtonu i najavio da želi američkom predsjedniku predstaviti svoj plan za pobjedu u ratu protiv Rusije.

Zelenski će se sastati i sa Trampom

Njegov ured je također službeno najavio planirano putovanje u četvrtak. Zelenski bi se prvo trebao obratiti Generalnoj skupštini UN-a u New Yorku i razgovarati na marginama događaja.

Osim sastanaka sa Bajdenom i Harisom u Vašingtonu, očekuje se i susret sa članovima Kongresa, kao i republikanskim predsedničkim kandidatom Donaldom Trampom, koji će se suočiti sa Harisom na izborima 5. novembra.

Zelenski se također želi sastati s predstavnicima američkih proizvođača oružja i energetskih kompanija, navodi se u saopštenju.

(Erna H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.