19.9.2024. 9:50
0
Prošle godine se oprostio od reprezentacije BiH, pa se predomislio: "Emir Spahić me pozvao, vidio sam da se ozbiljno radi i osjeti neka super energija"
Stjepan Lončar, fudbaler Lech Poznana, u novembru prošle godine oprostio se od fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Veznjak je tada u razgovoru za Sportske novosti kazao kako je okončao reprezentativnu karijeru.

- Nisam to ranije govorio u medijima, ali završio sam reprezentativnu karijeru, to sam korektno rekao i ljudima u Savezu. Rezultati u kvalifikacijama posljedica su svih odnosa u FSBiH, za koje znamo kakvi su. Momcima koji igraju nije lako, ima tu puno nenogometnih problema - rekao je tada Lončar.

Međutim, krajem maja ove godine Lončar se ponovo našao na spisku selektora Sergeja Barbareza za prijateljske utakmice protiv Engleske i Italije. Iako se nije pojavio na okupljanju sada je objasnio kako se našao na spisku i zašto nije došao.

- Emir Spahić me pozvao, vrlo korektan čovjek. Vidio sam odmah da se ozbiljno radi, to zrelije izgleda, osjeti se neka super energija. Tada nisam bio u trenažnom procesu, bio sam na godišnjem odmoru. Rekao sam da želim da dođem, ali sam bio izvan ritma. Osjećao sam se da nisam bio spreman. Pričali smo otvoreno, sve je bilo korektno. Ali, ubuduće sam raspoložen, želim pomoći i na selektoru je hoće li me zvati - rekao je Lončar za Sportske, otkrivši zašto se predomislio kada je u pitanju reprezentacija za koju je upisao 11 nastupa:

- Jesam se bio oprostio, jer se nisam vidio, nisam se osjećao dijelom ekipe. Ova sada energija je sasvim druga. Pričao sam sa igračima, sada je to bolje. Nikad se ne zna kada će doći poziv, ja ću se rado odazvati. Vidim da je mlada ekipa, ima dosta motiva. BiH zaslužuje puno više, treba nam strpljenja, s obzirom na to gdje momci igraju, rezultat će doći sigurno. Cijela država treba stati uz repku i podržati igrače. Uz Spahića i Barbareza će biti sve kako treba i bit će bolje - naglasio je Lončar.

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.