21.9.2024. 16:04
3
Općinski sud Sarajevo: Moamer Kasumović je u novembru 2023. godine otkupio zatvorsku kaznu
Iz Općinskog suda Sarajevo su za nekoliko medija potvrdili da je glumac Moamer Kasumović 14. novembra 2023. godine za 36.500 KM platio godinu zatvora na koju je bio osuđen zbog bludnih radnji nad maloljetnikom.

Iz Općinskog suda su dalje naveli da je osuđeni M.K. koji je rođen u Bijelom Polju taj kompletan iznos od 36.500 KM uplatio 14. novembra 2023., a presuda je donesena 19. oktobra 2023. godine.

“Odnosno rješenjem o ispravci presude Općinskog suda u Sarajevu od 21.10.2023. godine, a kojom presudom odnosno rješenjem je usvojen zahtjev osuđenog za zamjenu kazne zatvora u novčanu kaznu. Kazna zatvora je izrečena presudom Općinskog suda u Sarajevu od 23.06.2022., pravosnažna dana 22.05.2023. godine”, poručili su iz Općinskog suda.

Jučer smo kontaktirali i Tužilaštvo KS odakle su nam rekli da su se žalili na visinu kazne, ali da je sud odbio tu žalbu i potvrdio prvostepenu presudu.

Podsjećamo, Kasumović je osuđen za bludne radnje nad maloljetnikom i nakon toga je prijavljen zbog tog krivičnog djela. Sudski proces je počeo, a on se odselio u rodno Bijelo Polje te se na taj način sve do prije nekoliko dana zataškao taj slučaj.

Mladić koji je bio Kasumovićeva žrtva je 16. septembra u Narodnom pozorištu Sarajevo nakon predstave koja govori o nasilju ustao iz publike i javno sve ispričao što je šokiralo u potpunosti sve prisutne i javnost generalno.

3
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.