28.6.2024. 15:17
0
Sudski dokumenti otkrili nevjerovatan podatak: Michael Jackson dugovao je 500 miliona dolara u trenutku smrti
FOTO: unsplash
Michael Jackson bio je dužan više od 500 miliona dolara kada je umro 2009. godine, navodi se u novim sudskim dokumentima.

Kralj popa bio je u dubokoj finansijskoj rupi kad je umro u dobi od 50 godina od akutne intoksikacije propofolom.

To se navodi se u peticiji koju su izvršitelji njegove ostavštine podnijeli Vrhovnom sudu okruga Los Angeles, a koju je imala uvid u američka mreža NBC News.

"U vrijeme smrti Michaela Jacksona, njegova najznačajnija imovina bila je podložna dugu od više od 500 miliona dolara i potraživanjima vjerovnika, s tim da su se na dio duga obračunavale veoma visoke kamate", navodi se u dokumentu.

Tijelo Michaela Jacksona predano je njegovoj porodici, rekao je glasnogovornik mrtvozornika okruga Los Angeles 27. juna 2009. nakon što autopsija nije uspjela odmah utvrditi šta je izazvalo smrt problematične pop zvijezdu.

Jackson se pripremao za seriju od čak 50 koncerata pod nazivom "This Is It" u londonskoj O2 Areni prije nego što je umro 25. juna 2009. - 18 dana prije prvog nastupa.

Njegovo je naslijeđe finansijski odgovorno za 40 miliona dolara organizatoru turneje, AEG-u, stoji u dokumentima.

U njima se traži da se novac iz Jacksonove ostavštine iskoristi za nadoknadu advokatima izvršitelja za pravne usluge i druge troškove.

Jackson se također suočavao s tužbama u nekoliko država i zemalja kada je umro, stoji u papirima. Prijavljeno je više od 65 tražbina vjerovnika, što je dovelo do novih tužbi.

Vjerovnici su se, međutim, namirili ili je riješena većina potraživanja i sudskih sporova, stoji u dokumentima.

Jacksonov ljekar, doktor Conrad Murray, proglašen je krivim za nenamjerno ubistvo 2011. jer je dao lijek koji je ubio pjevača.

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.