9.12.2023. 16:33
0
Samo dva dana nakon što je saslušan kao svjedok u SIPA-i: U Sarajevu bačena bomba na kuću Amela Bogučanina
Dva dana nakon što je, u svojstvu svjedoka, saslušan u SIPA-i zbog slučaja pokušaja ubistva člana Komisije za vrijednosne papire FBIH Mateja Živkovića, na kuću sarajevskog kriminalca Amela Bogučanina bačena je bomba, saznaje Istraga.ba.

Bogučanin je, sumnjaju policijske agencije koje vode istragu u vezi sa slučajem Kapital, bio posrednik između naručioca ubistva i osoba koje su pokušale ubiti člana Komisije za vrijednosne papire Mateja Živkovića, piše Istraga.ba.

Ostatak teksta o ovom slučaju možete pročitati OVDJE.

Eksplozija se desila prije sedam dana.

MUP KS je tada saopćio sljedeće:

“Stanovnike ulice Tandareva u starom dijelu Sarajeva uznemirila je snažna detonacija, nakon što su nepoznate osobe aktivirale eksplozivnu napravu. Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), eksplozija se dogodila u subotu, 2. decembra u 1.14 sati. U saopćenju MUP-a KS precizira se da je naprava aktivirana ispred kuće i garaže, vlasništvo B. A."
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.