29.5.2024. 14:40
1
Novi detalji incidenta u školi u Sarajevu: Učenik kupio nož, pedagogica spriječila krvoprolić
FOTO: facebook
Velika drama odvijala se jučer u Osnovnoj školi "Behaudin Selmanović" u sarajevskom naselju Briješće, kada je jedan učenik devetog razreda izboden.

Njega je, kako smo jučer prvi i objavili oštrim predmetom napao vršnjak iz škole, nakon čega je dječak prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je sinoć operisan.

Iz policije je rečeno da je povredu oštrim predmetom zadobio još jedan učenik devetog razreda, kojem su konstatirane lakše tjelesne povrede.

Maloljetnik, koji je počinio napad,  jučer je uhapšen zbog osnova sumnje da je "počinio krivična djela ubistvo u pokušaju i lakša tjelesna povreda".

Kako Avaz saznaje, mladić koji je izvršio napad na vršnjake odličan je učenik. 

Međutim, još nikome nije jasno zašto se odlučio napasti kolege i šta je tome prethodilo. 

Avaz piše, da je nož kojim je izbo vršnjake, jednog ciljano, a drugog, koji je pokušao zaštiti kolegu, kupio, što je potvrdio i njegov otac. Tačnije, otac je u izjavi tužiocu kazao da nož nije iznesen iz kuće.

Incident se desio tokom odmora, a do tada je ovaj 15-godišnjak bio miran i ništa nije upućivalo na to da će napasti kolege.

Prema informacijama "Avaza" , krvoproliće je spriječila pedagogica škole, koje je kada je vidjela šta se dešava,  odgurnula dječaka i oduzela mu nož. 

Maloljetnik će danas biti predat u nadležnost Tužilaštva KS.

MUP KS
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.