4.6.2024. 9:48
3
Amir Pašić Faćo otkrio koga smatra nalogodavcima njegovog pokušaja ubistva, ispričao šta se dešavalo kobne noći
Poznati sarajevski „žestoki momak“ Amir Pašić Faćo govorio je sinoć o pokušaju njegove likvidacije u subotu uvečer u centru Sarajeva, kada svu dvojica napadača, Sulejman Jasika i Mustafa Mehičević na njega ispalili desetak metaka.

Pašić se sinoć na TikToku pratiocima obratio uživo iz bolničke sobe, gdje se trenutno oporavlja od ranjavanja.

- Sjedio sam za stolom sa jednim prijateljem, odmah bočno pored našeg stola bila su vrata koja vode u kuhinju hotela. Njih dvojica (napadači, op.a.) su izletili kroz ta vrata i odmah počeli da pucaju. Prvi metak me pogodio u glavu, podigao sam ruku da se zaštitim i onda me je drugi metak pogodio u ruku. Ustao sam od stola i počeo bježati – ispričao je Faćo, prenosi Slobodna Bosna.

Napadači su, kako kaže, potrčali za njim na ulicu, a u blizini je bilo nekoliko policajaca.

- Oni su onda zapucali i na te policajce, nisu pucali samo na mene… Pucali su na policiju, ne znam zašto to niko ne kaže – rekao je Pašić.

Tvrdi i da policija još uvijek nije uzela od njega izjavu o svemu što se desilo.

- Evo, ja sam sada ovdje, još niko od mene nije uzeo izjavu. To je bio klasični pokušaj likvidacije, a ovdje nikog nema ispred moje bolničke sobe od policajaca – kaže Pašić.

Faćo tvrdi da su Mehičević i Jasika samo izvršioci pokušaja ubistva, a kao nalogodavce je imenovao nekoliko osoba – Ibrahima Miladina, bivšeg tjelohranitelja Edina Gačanina Tita, zatim vlasnika firme Monetize AD Ajdina Brkanića te Gordana Memiju, sarajevskog biznismena.

Postupajuća tužiteljica Tužilaštva KS predložila je jučer Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora Sulejmanu Jasiki i Mustafi Mehičeviću, koji se sumnjiče za pokušaj ubistva Amira Pašića Faće i nedozvoljeno držanje oružja.

- Pritvor im je predložen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanje dokaza, opasnosti zbog ponavljanja krivičnog djela i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenih moglo doći do uznemirenja javnosti – saopćila je glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.