22.7.2024. 11:19
2
Novi detalji: Poznata uloga žene koja je pomagala braći Abazi koji su izrešetali 39-godišnjaka na Šipu
Poznata je uloga Adise Salkić (44) iz Vogošće, koja je uhapšena zbog sumnje da je pomagala braći Abazi, Almedinu (33) i Seadu (44), koji se sumnjiče da su u četvrtak oko 19.55 sati u ulici Branilaca Šipa u naselju Šip, u centru Sarajeva, izrešetali Almedina R. (39), piše Oslobođenje.

Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK), navodeći incijale osumnjičene, ona je upravljala vozilom BMW-e, koje su dan poslije pokušaja ubistva, 19. jula, zaustavili pripadnici Policijske stanice (PS) Neum.

Prilikom kontrole utvrđeno je da se u vozilu kao saputnici nalaze braća Abazi.

Oni su uhapšeni i smješteni u prostorije za zadržavanje do dolaska pripadnika MUP-a KS, prema čijoj depeši su im i stavljenje lisice na ruke.

Nakon kriminalističke obrade klupko se počeo odmotavati. Braća su predata u Tužilaštvo Kantona Sarajevo, na čiji prijedlog im je određen i pritvor, a ubrzo im se pridružila i Salkić.

Sumnja se da su braća Abazi bili svjesni da su ih snimile nadzorne kamere, ali i da je bilo svjedoka koji su sve ispričali policiji koja je u startu znala da traži dvojicu muškaraca i to u vozilu Golf 6 s kojim su i pobjegli sa mjesta pucnjave.

Za pokušaj kamuflaže i zbunjivanje organa gonjena trebala im je treća osoba, ali i drugo vozilo te je tada u cijelu priča ušla i Salkić.

Kako Oslobođenje piše, osveta je motiv pokušaja ubistva Almedina R. Sve je počelo u naselju Kobilja Glava, gdje žive braća Abazi, ali i Almedin R. U spomenutom naselju potukli su se Sead Abazi i Almedin R. Deblji kraj izvukao je Sead Abazi.

On nije želio da prijavi slučaj policiji, te je pozvao brata i skovao plan da se osvete Almedinu R. Braća su saznala da se Almedin R. nalazi u kafiću u blizini jednog tržnog centra na Šipu te su se uputili s Golfom 6.

Po dolasku, nakon kraće verbalne prepirke, jedan od braće je iz pištolja ispalio više hitaca. te sa tri hica izrešetao Almedina R. Radi se o prostrijelnim ranama u predjelu lijevog i desnog kuka te debelog mesa.

Napadači su potom pobjegli te su ubrzo na mjesto događaja stigle jake policijske snage i vozilo Hitne pomoći s kojim je Almedin R. prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Povrijeđeni je van životne opasnosti, ali je zadržan na daljem liječenju.

Sarajevski policajci odmah su alarmirali i kolege iz drugih kantona, a u sve se uključila i Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine. Napadači su locirani na području Neuma, gdje su im i stavljene lisice na ruke.

Inače, Almedin Abazi je prolazio kroz kaznenu evidenciju, a navodno je nedavno izašao iz zatvora zbog droge.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.