5.9.2024. 21:05
1
Ko je Ognjen Orašanin Oras i zbog čega je uhapšen u Sarajevu?
FOTO: crna-hronika.info
U Sarajevu je danas, u akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) i Obavještajno sigurnosne agencije (OSA), uhapšen Ognjen Orašanin zvani Oras.

Oras je uhapšen dok se krio u jednom stanu u sarajevskom naselju Otoka.

Njega su locirali pripadnici OSA-e, te su informacije ustupili pripadnicima MUP-a KS koji su ga i uhapsili.

Opasni Oras je lice s crvene Interpolove potjernice, te su brojne policijske agencije godinama bezuspješno tragale za njim. Do danas.

Zvanično, Oras je u bjekstvu od decembra 2022. godine, piše Crna Hronika.

On je pobjegao od akcije “Šakal” koju je realizovao MUP RS i Tužilaštvo BiH.

Akcija “Šakal” je pokrenuta protiv najopasnijih osoba iz bh. podzemlja, a zbog krivičnih djela organizovani kriminal i trgovina drogom.

Među njima se nalazio Filip Korać i Sani Al Murda.

Za Orašanina se sumnja da je jedan od vođa Škaljarskog klana, a prema Tužilaštvu BiH, bavio se neovlaštenom trgovinom kokaina na teritoriji BiH, Srbije, Hrvatske…

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.