2.8.2024. 14:51
2
Muškarac kojeg je prebio bahati revizor u tramvaju nije u stanju dati izjavu: Direktor GRAS-a šuti
Verbalni napadi, a samim tim i fizički okršaji nisu ništa novo u našoj svakodnevnici. Ali kada osobe na službenoj dužnosti počnu udarati druge, pa još pri tome njihovi nadležni, koji se kriju iza saradnika, nemaju komentar, onda to predstavlja vrhunac bahatosti i monopola nad ljudima i poslovima.

Kao što je Raport već pisao, čemu je i svjedočio na licu mjesta, sarajevski tramvaj nedavno je bio poprište fizičkog okršaja čiji su protagonist i antagonist bili putnik i revizor GRAS-a.

Okršaju je prethodio verbalni sukob između nekoliko kontrolora GRAS-a i jednog putnika. Inicijalna kapisla koja je izazvala varnice jeste sukob zbog klima-uređaja.

Prozori zatvoreni, klima ne radi, atmosfera u tramvaju kao u sauni. Putnici pristojno zamolili vozača više puta da upali klimu, a vozač je ostao gluh, odnosno nijem da pojasni da klima, prema sopstvenom priznanju, ne radi. Iako je u njegovoj kabini uredno radila.

Potom su putnici izgubili strpljenje i počeli vozaču psovati i vrijeđati ga.

U međuvremenu u tramvaj su ušla trojica revizora GRAS-a, kojima su se putnici požalili na to što nije uključena klima i jedan od revizora je, dok je kontrolirao karte, kazao vozaču da uključi klimu.

Međutim, ni taj poziv nije rezultirao time da vozač uključi klimu.

Potom je došlo do sukoba između jednog od putnika starije životne dobi i revizora, a potom je, kako je vidljivo na Raportovom snimku, uslijedio fizički napad jednog od revizora na putnika.

Kako se čuje i vidi na snimku, putnik je upućivao psovke, a revizor je na to uzvratio snažnim udarcima šakama, a potom i šamarima.

Putnik koji je u tom trenutku stajao satjeran je na jedno od sjedišta, gdje mu je revizor, unoseći mu se u lice, nastavio prijetećim glasom upozoravati na to da mu ne smije psovati. Za to vrijeme, drugi revizor mu je stajao iza leđa i držao ga, tako da se putnik nije mogao ni braniti. Također, na snimku se vidi kako putniku ljutiti revizor pritišće glavu u predjelu vrata. Kasnije je putnik govorio da je ostao bez zraka i da ga je revizor davio.

Naravno, policija i Hitna pomoć stigle su na lice mjesta i za taj dan priča je završena,

"Muškarac je pristupio u Klinički centar, konstatirane su mu lakše tjelesne povrede. Nakon što su mu konstatirane povrede, s obzirom na stres koji je preživio, rekao je da nije u stanju pristupiti tome da da izjavu. U odnosu na to dalje će se postupati, jer mora dati izjavu kao oštećeni", kazala nam je danas Mersiha Novalić, portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Raport je pokušao doći i do informacije iz GRAS-a o posljedicama incidenta, šta su poduzeli u vezi s bahatošću revizora, da li je dobio otkaz, suspendiran..., pa smo pokušali dobiti info-službu ovog preduzeća, ali bez uspjeha. Potom smo zvali Senada Mujagića, direktora GRAS-a, nije nam se javio na poziv, međutim, dobili smo poziv od njegove saradnice, koja nam je kazala da je direktor na sastanku i da će se javiti.

Nije se javio, piše Raport. 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.