2.8.2024. 22:23
2
Prihvaćeni jamstvo i mjere zabrane: Lejla Fazlagić dolazi u Sarajevo, ali neće u kućni pritvor
U narednih 15 dana, najkasnije do kraja avgusta, bivša sutkinja Općinskog suda u Sarajevu Lejla Fazlagić pojavit će se pred Kantonalnim sudom u Sarajevu kako bi se izjasnila o krivici u predmetu "Pravda", prenosi večeras Dnevni Avaz.

Kantonalni sud u Sarajevu nedavno je povukao potjernicu za Fazlagić, koja je prije osam godina pobjegla u Republiku Hrvatsku te je bila dostupna bh. organima gonjenja.

Prema informacijama "Avaza", čeka se da potjernica bude i zvanično povučena u bazi te da Sud zakaže izjašnjenje o krivici kako bi Fazlagić stigla u Sarajevo.

Bivša sutkinja, po dolasku u Bosnu i Hercegovinu, neće biti u kućnom pritvoru, kako se ranije tvrdilo, a njen povratak i javljanje Sudu garantirani su jamstvom na njenu imovinu u zemlji.

Kako saznajemo, Fazlagić je kao jamstvo dala nekretninu - parcelu u Sarajevu u vrijednosti od gotovo 80.000 maraka, piše Avaz.

U optužnici koju je Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo protiv sutkinje Lejle Fazlagić početkom 2018. godine piše da je nezakonito preknjiženo 19 nekretnina, vrijednih skoro osam miliona KM. U tome su joj pomagali, kako tvrdi Tužilaštvo, pojedine sudije, advokati, notari, sudski i općinski službenici i drugi. Tužilaštvo tvrdi da se radilo o organiziranoj kriminalnoj grupi pod vodstvom Alije Delimustafića, bivšeg ministra unutrašnjih poslova Republike BiH.

Optužnica protiv Fazlagić je izdvojena iz predmeta "Delimustafić“, a suđenje bivšem ministru je nakon više odgađanja počelo u aprilu 2024. godine

(Sead M.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.