26.8.2024. 14:46
0
Sud produžio pritvor Admiru Arnautoviću Šmrku
Općinski sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva KS i produžio pritvor Admiru Arnautoviću Šmrku.

Arnautović je u nedjelju, 28. jula, prebačen u KPZ Zenica, a pritvor mu je produžen do 23. septembra.

Ovu informaciju potvrdila je za Avaz Arnautovićeva advokatica Alena Begović.

- Prihvaćen je prijedlog Tužilaštva i pritvor je produžen za mjesec - kaže Begović.

Šmrk je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u tučnjavi, tačnije da je pretukao mladića iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Podsjetimo, Admir Arnautović Šmrk je bio jedan od pet uhapšenih osoba koje su policijski službenici Uprave policije MUP-a KS lišili slobode 25. juna.

“Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS lišili su slobode lica A. J. (1997. godište), M. B. (1996. godište), A. V. (2005. godište), E. M. (1999. godište).

Lišeni su slobode zbog sumnje da su počinili krivično djelo ‘Učestvovanje u tuči’, počinjeno 20. juna u ulici Čobanija”, navela je Novalić.

Pritvor za Arnautovića je određen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. Ostali osumnjičeni brane se sa slobode, uz mjere zabrane.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.