3.9.2024. 14:47
0
Zbog premlaćivanja trojice mladića razriješeno vodstvo policije u Širokom Brijegu
Ravnateljstvo policije Zapadnohercegovačkog kantona smijenilo je cijelo vodstvo Policijske uprave Široki Brijeg zbog premlaćivanja trojice mladića što se dogodilo u policijskim prostorijama u tome gradu i izazvalo oštre osude javnost.

„Smijenjeni su načelnik Policijske uprave Široki Brijeg Marko Zelenika, šef kriminalističke policije Toni Ćorić i zamjenik zapovjednika Jakov Sopta“, rekao je ministar unutarnjih poslova ZHK sa sjedištem u Širokom Brijegu Mladen Bebek. Pojasnio je kako su ‘smjene povezane s nizom događaja’, te ocijenio kako situacija u tamošnjoj policiji nije dobra.

Pripadnici policije brutalno su sredinom avgusta pretukli trojicu mladića iz širokobriješkog mjesta Jare nakon što su ih priveli u prostorije Policijske uprave.

Policajci su mladiće udarali rukama, teleskopskim palicama i drugim predmetima. Jednom od mladića tom prigodom je slomljena ruka, te su zadobili brojne povrede po cijelome tijelu. U mostarskoj bolnici konstatirane su im teže tjelesne povrede.

Ovaj izgred izazvao je žestoke osude u javnosti i narušio povjerenje u policiju. Protiv policijskih nasilnika pokrenuta je i kaznena prijava Kantonalnom zapadnohercegovačkom tužilaštvu.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.