15.9.2024. 10:00
0
ViK odredio novi termin redukcija vode u Sarajevu
Iz Vovodovoda i kanalizacije obavještavaju javnost da je došlo do poboljšanja hidrometerološke situacije usljed kišnih padavina, a što je rezultiralo povoljnijim stanjem na izvorištima i bunarima iz kojih KJKP "ViK" d.o.o. Sarajevo vrši zahvatanje vode za redovno vodosnabdijevanje Kantona Sarajevo.

"Zbog svega navedenog, a kako bi olakšali građanima Kantona Sarajevo da što manje osjete posljedice nedostataka vode na izvorištima koja je posljedica ekstremne suše, 𝐨𝐛𝐚𝐯𝐣𝐞š𝐭𝐚𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐯𝐚𝐬 𝐝𝐚 ć𝐞 𝐚𝐤𝐭𝐢𝐯𝐧𝐨𝐬𝐭𝐢 𝐧𝐚 𝐬𝐦𝐚𝐧𝐣𝐞𝐧𝐣𝐮 𝐩𝐫𝐢𝐭𝐢𝐬𝐤𝐚 𝐯𝐨𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐯𝐨𝐝𝐢𝐭𝐢 𝐮 𝐯𝐫𝐞𝐦𝐞𝐧𝐬𝐤𝐨𝐦 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐝𝐮 𝐨𝐝 𝟎𝟐:𝟎𝟎 𝐝𝐨 𝟎𝟓:𝟎𝟎 𝐬𝐚𝐭𝐢.

Navedene aktivnosti provodimo kako bismo ostvarili akumulaciju vode u rezervoarima i osigurali redovnu dnevnu opskrbu vodom.

Nadamo se da će se nastaviti povoljna hidrometerološka situacija i nastavak padanja kiše. O svim značajnijim promjenama blagovremeno ćemo obavijestiti javnost", saopćeno je iz VIK-a.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.