30.9.2024. 14:04
0
Bratunac: Uhapšene tri osobe, u kući i pomoćnim objektima pronađene puške, ručne bombe i gomila metaka
FOTO: pu zvornik
Bratunačka policija uhapsila je tri osobe iz Bratunca, nakon prijave da je S. P. pucao u bratunačkom naselju Bjelovac.

S. P. i R. P. uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivična djela izazivanje opĆe opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, a F. I. iz Srebrenice zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

- Policija je u nedjelju oko 2.20 sati zaprimila prijavu da u bratunačkom naselju Bjelovac S. P. puca iz vatrenog oružja. Pripadnici Policijske stanice (PS) Bratunac su postupili po navedenoj prijavi, te izvršili uviđaj na mjestu događaja. Tom prilikom je pronađena čahura (patron). Radeći na dokumentovanju navedenog, a nakon prikupljenih operativnih informacija, policajci su na osnovu naredbe Osnovnog suda u Srebrenici izvršili pretrese na tri lokacije, koje koriste S. P., R. P. i F. I., naveli su iz Policijske uprave (PU) Zvornik.

U saopćenju se dodaje da je pretresom kuće i pomoćnih objekata koje koriste R. P. i S. P. pronađena automatska puška, poluautomatska puška, oružje ručne izrade, deset ručnih bombi, devet okvira za automatsku pušku i 933 mjetka različitog kalibra.

- Sve dalje mjere preduzimaju se pod nadzorom postupajućeg tužioca, zaključuje se u saopćenju PU Zvornik. 

Bratunac
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.