30.9.2024. 16:26
0
Simpatizirao ratnog zločinca Ratka Mladića: Vlade Sladoje povukao kandidaturu u korist kandidata SDS-a
Vlade Sladoje, koji se za lokalne izbore u Kalinoviku kandidirao ispred PDP-a, odlučio je povući kandidaturu u korist kandidata SDS-a Đorđa Sladoja.

Inače, Sladoju je CIK kaznio s 20.000 KM zbog govora mržnje.

On je simpatizirao presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, Kalinovik je nazvao "Mladićevo", a predizborni plakat je objavio u vojnoj uniformi. Sladoje je pozivao na mobilizaciju. 

Nenad Vuković, generalni sekretar PDP, pozdravio je ovu odluku i rekao da partija stoji iza dogovora lokalnih odbora.

- Ovo je plod dogovora Općinskih odbora PDP i SDS i smatram da je dobro što je u finišu kampanje postignut dogovor prema kojem će SDS i PDP imati jednog kandidata. Naglašavam da ova odluka nije donesena zbog drakonske kazne koju je CIK izrekao Vladu Sladoju, nego je plod namjere i želje za saradnjom i da se zajedničkim snagama borimo za bolji Kalinovik - kazao je Vuković.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.