4.10.2024. 21:00
0
Preinačena kazna zeničkog suda: Ko je pedofil osuđen na 18 godina zatvora?
Vrhovni sud Federacije BiH, u krivičnom predmetu protiv optuženog K. Dž. zbog krivičnih djela spolni odnošaj s djetetom i rodoskrvnuće počinjeno nad djetetom, donio je odluku o žalbama Tužilaštva ZDK i odbrane na presudu Kantonalnog suda u Zenici od 23. aprila ove godine, saopćeno je iz Tužilaštva ZDK.

Produženo djelo

Vijeće Vrhovnog suda FBiH odbilo je žalbu branitelja optuženog kao neosnovanu, a žalba kantonalne tužiteljice djelimično je uvažena, pa je presuda Kantonalnog suda u Zenici preinačena u odluci o kazni.

Tako se sada optuženom K. Dž. za produženo krivično djelo spolni odnošaj s djetetom za koje je proglašen krivim utvrđuje kazna zatvora u trajanju od 12 godina a za produženo krivično djelo rodoskrvnuće se utvrđuje kazna zatvora u trajanju od sedam godina.

Optuženi K. Dž. je sada odlukom Vrhovnog suda osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 18 godina. U kaznu mu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, i to od 8. oktobra 2022.

Kratka objava

Na stranicama Vrhovnog suda FBiH, Kantonalnog suda Zenica i Tužilaštva ZDK, koje je objavilo kratku informaciju, nije navedena optužnica iz ovog predmeta, najvjerovatnije zbog zaštite žrtve. Zbog toga je ostao nepoznat puni identitet optuženog, te se ne zna ni u kojem gradu živi.

Presuda protiv K. Dž. postala je pravosnažna i on je upućen na izdržavanje kazne 

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.