27.9.2023. 22:03
0
Real preskočio Barcu, sjajna Girona prva, remi u Bilbau
FOTO: Twitter
Fudbaleri Real Madrida savladali su ekipu Las Palmasa u sedmom kolu španske Primere i preskočili na tabeli najvećeg rivala, Barcelonu.

Utakmica na stadionu „Santiago Bernabeu“ završena je rezultatom 2:0.

Madriđani su od prvog minuta diktirali tempo i stvarali šanse, imali su u prvom poluvremenu čak 18 šuteva na gol gostiju, ali je golman Alvaro Valles odlično branio, u par situaciji izašao kao pobjednik protiv Joselua, takođe i Nacha Fernandeza.

I kad se činilo da će se na odmor otići bez golova bukvalno u posljednjim trenucima, u trećem minutu sudijske nadoknade, Lucas Vazquez je proigrao Brahima Diaza, koji je napokon pronašao put do mreže Las Palmasa. To je njegov prvi gol u drugum mandatu u dresu Reala. Poznato je da je prethodne tri sezone uspješno igrao na pozajmici za ekipu Milana.

Na početku drugog poluvremena konačno je pogodio i Joselu udarcem glavom poslije centaršuta Rodryga što je bio i konačan rezultat meča – 2:0.

Real je preskočio Barcu, ali ne i sjajnu Gironu, koja je preokrenula rezultat protiv Villareala i preuzela prvo mjesto na tabeli – 1:2.

U Bilbau je domaći Athletic dva puta vodio, ali je Getafe izvukao bod – 2:2. Domaći tim je od 46. minuta imao igrača manje (isključen Sancet), navodi N1.

Rezultati: Real Madrid – Las Palmas 2:0 (B. Diaz 45+2, Joselu 54), Villareal – Girona 1:2 (Parejo 49 – Dovbyk 56, Eric Garcia 61), Athletic Bilbao – Getafe 2:2 (Berchiche 6, Inaki Williams 62 – Alvarez 51, Latasa 83).

(Mubina Lj.I.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.