9.11.2023. 11:11
0
Džeko i Pjanić neće igrati za reprezentaciju u narednim mečevima, Milošević ih poštedio
FOTO: SPORTSPORT.BA
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine naredne sedmice će se okupiti kako bi nastupila u posljednjem ciklusu kvalifikacija za Euro 2024.

Naš tim je ostao bez teoretskih šansi za direktan plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontintenta, a ove dvije utakmice poslužit će kao priprema za baraž mečeve koji će biti odigrani naredne godine, prenosi N1. 

Tako je selektor Savo Milošević na utakmicama protiv Luksemburga i Slovačke odlučio poštediti kapitena Edina Džeku i veznjaka Sharjaha Miralema Pjanića koji neće stići na reprezentativno okupljanje.

Selektor Zmajeva odlučio je dati odmor fudbalerima koji se nalaze u poznim igračkim godinama, a posebno se to odnosi na Džeku koji sa svojim Fenerom igra na tri fronta.

Odluka je također donesena s ciljem da Milošević da prostor i priliku ostalim fudbalerima koji bi mogli u budućnosti doprinijeti našem nacionalnom timu.

Posebno se to odnosi na Harisa Tabakovića koji je dobio dozvolu UEFA-e i imat će pravo nastupa za naš tim.

Tako će na spisku ostati idući fudbaleri, a umjesto povrijeđenog Barišića na spisku je Nermin Zolotić:

Reprezentacija će se okupiti 13. novembra u hotelu Austria & Bosnia na Ilidži.

Zmajevi će snage sa Luksemburgom odmjeriti 11. novembra, dok je tri dana kasnije na Bilinom polju na rasporedu meč protiv selekcije Slovačke, piše N1. 

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.