12.7.2024. 16:16
1
Edin Džeko u svega nekoliko sati saznao dvije veoma loše vijesti: Da li je ipak trebao prihvatiti ponudu Hajduka?
Bh. reprezentativac Edin Džeko ostat će najvjerovatnije u Fenerbahčeu i naredne sezone, ali iz Istanbula danas ne dolaze nimalo lijepe vijesti za iskusnog napadača.

Džeko je prošle sezone bio najbolji igrač Fenerbahčea, ali nažalost on i saigrači nisu uspjeli da ispune glavni cilj i nakon deset godina čekanja ovom klubu konačno donesu titulu prvaka Turske.

Zbog toga su čelnici Fenera ovog ljeta krenuli ponovo da prave promjene, a prvi koji je platio ceh bio je trener Ismail Kartal umjesto kojeg je na klupu turskog velikana stigao Jose Mourinho.

Jasno je da će Fenerbahče pokušati i ovog ljeta dovesti nekoliko zvučnih pojačanja i čini se da je trenutno glavni fokus na tome da se pojačaju u napadu.

Džeko je ostao jedini izbor na poziciji napadača nakon što je Michy Batshuayi prešao u ljutog rivala Galatasaray, te je sigurno da će iskusni bh. reprezentativac dobiti konkurenciju u napadu.

Već se neko vrijeme piše o tome da u Fener stiže Youssef En-Nesyri koji je na izlaznim vratima Seville. Pregovori traju već nekoliko sedmica, a turski mediji objavili su danas da je transfer skoro riješen.

Marokanski napadač se nije jutros pojavio na treningu Seville i očekuje se da veoma brzo doputuje u Istanbul na ljekarske preglede i potpis ugovora s Fenerbahčeom.

Međutim, ono što su loše vijesti za Džeku jesu informacije da En-Nesyri neće biti jedini napadač koji će ovog ljeta pojačati Fener.

Turski novinar Yaguz Sabuncuoglu objavio je danas da je Fenerbahče poslao i zvaničnu ponudu turskom reprezentaticu Cenku Tosunu koji je trenutno bez kluba, te kako stvari stoje mogao bi potpisati upravo za Fenerbahče.

Tosun je protekle dvije sezone proveo u Bešiktašu, ali po isteku ugovora odlučio je da napusti ovaj klub.

Fenerbahče je napravio konkretan potez i ponudio je ovom 33-godišnjaku dvogodišnji ugovor, te kako stvari stoje Tosun bi trebao da isti prihvati.

Ukoliko En-Nesyri i Tosun potpišu za Fener onda će Džeko imati zaista žestoku konkurenciju, a Mourinho će biti na slatkim mukama.

Džeko ima ugovor na još godinu dana i povezivao se s mogućim prelaskom u Hajduk, ali je očito da od toga nema ništa. Međutim, ako Fener dovede ovu dvojicu napadača onda neće biti čudo ukoliko se ponovo pojave špekulacije oko Džekinog odlaska.

Iako je En-Nesyri 11 godina mlađi od Džeke jasno je da se bh. napadač neće tako lako predati u borbi za prvog napadača ekipe. No, dolazak Tosuna mogao bi dodatno zakomplikovati stvari i sigurno je da je pred nama itekako uzbudljiv period.

(Ajdin B.)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.