1.12.2023. 8:55
0
Veliki derbi u Mostaru Veleža i Sarajeva otvara 16. kolo PL BiH
FOTO: SPORTSPORT.BA
16. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine donosi nam i veliki derbi. Na stadionu Rođeni u Mostaru domaća ekipa Veleža će ugostiti ekipu Sarajeva.

Rođeni u ovaj susret ulaze nakon remija protiv Širokog Brijega, ali i sa velikim problemima sa povredama. Ipak, trener Dean Klafurić ističe kako vjeruje u svoj tim.

“Ofanzivno su jako dobri. Ne znamo kako će početi, ali imaju širok kadar, nije to samo jedanaest igrača, tu su i kvalitetni igrači sa klupe. Imaju dobre igrače koji dolaze iz drugog plana. Utakmica protiv Zrinjskog je uzela danak. Dosta je bolesnih, koji nisu sto posto spremni. Na sreću, roster je širok, ja vjerujem u svakog igrača, uključujući i najmlađe koje smo priključili iz omladinske škole”, rekao je Klafurić.

S druge strane Sarajevo je u prošlom kolu savladalo Tuzla City sa 6:2, a tim Simona Rožmana želi nastaviti sa dobrim rezultatima.

“Velež je timski dobro posložena ekipa. Volimo utakmice gdje se nadigrava i mislim da će navijači imati priliku da gledaju kvalitetnu igru. Imamo svoj plan koji učimo već duži period. Tačno znamo šta i kako raditi”, rekao je Rožman.

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.