20.5.2024. 18:30
0
Arne Slot novi trener Liverpoola
Liverpool je službeno objavio da je Arne Slot (45) imenovan novim trenerom prve ekipe.

Engleski velikan je tražio novog trenera otkako je Jürgen Klopp u januaru objavio da će na kraju sezone napustiti klub nakon devet godina. Pronašao ga je u nizozemskom stručnjaku koji je dosad vodio Feyenoord.

Najpouzdaniji izvor u svijetu nogometa, insajder Fabrizio Romano objavio je detalje Slotova dolaska u Liverpool. Prema Romanovim informacijama, Liverpool i Feyenoord potpisali su sve dokumente u kojima stoji da će Liverpool platiti devet miliona eura, plus eventualna dva miliona eura bonusa, za Slota. S obzirom na to da s njime dolaze pomoćnici Sipke Hulshoff i Ruben Peeters, slavni premierligaš ukupno će Feyenoordu isplatiti 13 miliona eura kroz narednih godinu dana.


Slot je u karijeri vodio AZ Alkmaar u sezoni 2019./2020., a od 2021. godine je trener Feyenoorda. S klubom iz Rotterdama je prošle sezone osvojio naslov prvaka, igrao finale Konferencijske lige protiv Rome, a ove sezone je osvojio nizozemski kup.

U igračkoj karijeri kao ofanzivni veznjak nastupao je za FC Zwolle, NAC Bredu i Spartu Rotterdam. Smatra ga se jednim od najtalentiranijih mladih trenera u Evropi. Feyenoord je vodio u 146 utakmica. Ima 94 pobjede, 29 remija i 23 poraza.

(Ajdin B.)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.