24.7.2024. 22:00
0
Detalji današnjeg skandala nad skandalima: Sudije dva sata vijećale da li je gol Argentine regularan
Invazija navijača, prekid od čak dva sata, poništeni gol, te pobjeda Maroka od 2:1 protiv Argentine, rezultat su haotičnog otvaranja olimpijskog fudbalskog turnira u Parizu.

Argentinac Cristian Medina zabio je u 16. minuti nadoknade utakmice gol za 2:2, ali je on poništen dva sata nakon što je utakmica okončana kada su se ekipe ponovo vratile na teren kako bi završile utakmicu pred praznim tribinama.

Po povratku igrača na teren sudija je poništio izjednačujući pogodak, a utakmica je nakratko nastavljena i završila pobjedom Maroka rezultatom 2:1.

Neposredno prije samog kraja utakmice dvadesetak marokanskih navijača upalo je na teren stadiona "Geoffroy-Guichard" u Saint-Etienneu, a dio navijača je zasuo travnjak bocama i čašama zbog čega je švedski sudija prekinuo susret.

Činilo se kako je sudija odsvirao kraj i mediji su objavili vijest da su Argentinci izvukli bod u šokantnoj završnici. Međutim Šveđanin Glenn Nyberg je samo prekinuo utakmicu.

Uslijedilo je gotovo dvosatno vijećanje hoće li susret biti nastavljen ili pak prekinut.

Na kraju su se ekipe iza 19 sati pojavile na terenu kako bi mogle odigrati posljednje minute.

Izjednačujući pogodak Argentine je ipak poništen zbog ofsajda, a Maroko je u dodatne tri minute odbranio prednost.

Utakmica je počela u 15 sati, što znači da je trajala duže od četiri sata.

Argentinci, koje trenira Javier Mascerano, a predvodi napadač Manchester Cityja Julian Alvarez, osvojili su dvije zlatne medalje (2004., 2008.), međutim na posljednja dva olimpijska turnira nisu prošli grupu.

Ni u Francuskoj im nije krenulo dobro. Dočekani su uz salve zvižduka nakon što se nedavno u javnosti pojavio video u kojem argentinski fudbaleri tokom slavlja na Copa Americi pjevaju pogrdne pjesme prema francuskim igračima afričkog porijekla.

Maroko je poveo u posljednjim trenucima prvog dijela golom veznjaka Genka Bilala El Khannoussa, a u šestoj minuti nastavka Soufiane Rahimi je realizirao kazneni udarac za 2:0.

U 68. minuti je smanjio Giuliano Simeone, mladi napadač Atletico Madrida i sin Atleticovog trenera Diega Simeonea.

U nastavku susreta Argentinci su jurili po izjednačenje i uspjeli zabiti za 2:2 u 16. minuti sudijske nadoknade, a strijelac je bio veznjak Boca Juniorsa Cristian Medina.

No, dva sata kasnije pogodak im je poništen.

(NAP)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.