10.7.2024. 8:10
0
Argentina prvi finalist Copa Americe
Lionel Messi je bio strijelac u meču u kojem je svjetski prvak Argentina pobijedila Kanadu sa 2-0 i stigla do finala Copa Americe gdje će tražiti treću uzastopnu veliku titulu.

Bio je ovo Messijev 28. gol u posljednjih 25 nastupa za Argentinu te 14. u 38. nastupu u utakmicama Copa Americe. Rekord natjecanja sa 17 golova drže Norberto Mendez (Argentina) i Zizinho (Brazil).

Branitelji naslova Copa Americe susrest će se s pobjednikom polufinala u srijedu između Urugvaja i Kolumbije u nečemu što će biti dugo očekivano finale u Miamiju u nedjelju.

Petnaestorostruki pobjednici Kope prikazali su svoju najbolju predstavu na turniru pred 82.500 gledalaca na stadionu MetLife, a kao na njihovom trijumfu na Svjetskom prvenstvu 2022. izgleda da će dosegnuti vrhunac u savršenom trenutku.


Aktualni prvak Copa Americe će pokušati napraviti što je uspjela Španija, koja je kontinentalnim titulama iz 2008. i 2012. okružila svjetski naslov iz 2010. Argentina je, podsjetimo, osvajač Copa Americe s njenog posljednjeg izdanja 2021. i aktualni svjetski prvak iz Katara 2022.

Kanada, koja je mnoge iznenadila dolaskom među najbolja četiri u svom prvom nastupu na Copa Americi, može uzeti velike zasluge za svoj niz na turniru, ali Messi i društvo jednostavno su bili korak predaleko.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.