8.8.2024. 20:55
0
Borac minimalno poražen na Farskim Otocima: Odluka će pasti u Banjaluci
Fudbaleri banjalučkog Borca poraženi od Klaksvika s Farskih Otoka u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Evropsku ligu.

Predstavnik Farskih Otoka u Torshavnu je slavio rezultatom 2:1. Sve interesantno na meču dogodilo se u prvom poluvremenu.

Bolji ulazak u meč Klaksvik je krunisao golom Klettskarda poslije velike greške Kvržića u 10. minuti.

Borac je poravnao iz prve prilike autogolom Jensena u 31. minuti.

Dvije minute kasnije Banjalučani su ostali s igračem manje. Herera je prvobitno zbog ošrog starta zaradio žuti karton, ali je sudija poslije pregleda snimka promijenio prvobitnu odluku i poslao igrača Borca na prijevremeno tuširanje.

Klaksvik je igrača više krunisao u 36. minuti pogotkom Odemarksbakkena za 2:1.

Mogao je Borac u 43. minuti do poravnanja s igračem manje, ali je Grahovac poslije gužve u šesnaestercu domaćih uzdrmao prečku.

S obzirom na brojčanu nadmoć, očekivalo se da Klaksvik bude hrabriji i odvažniji u drugom poluvremenu, no Borac je odigrao mudro, zatvorio sve prilaze svome golu i sačuvao aktivan rezultat pred revanš koji se igra za sedam dana u Banjoj Luci.

Bolji iz ovog duela u play-offu Evropske lige odmjerit će snage s poraženim iz duela Midtjylland - Ferencvaroš. Danski predstavnik je u prvom meču slavio sa 2:0.

Također, pobjednik okršaja Klaksvik - Borac imat će i zagarantovanu evropsku jesen, odnosno sudjelovanje u Konferencijskoj ligi.

Poraženi tim će u play-offu Konferencijske lige odmjeriti snage protiv pobjednika dvomeča HJK Helsinki (Finska) - Dečić (Crna Gora).

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.