17.9.2024. 8:29
0
Danas kreće nova sezona Lige prvaka: Demirović i Stuttgart protiv Real Madrida, Dinamo gostuje u Minhenu
FOTO: Screenshot/x
Sezona 2024/2025 najelitinijeg fudbalskog takmičenja Evrope počinje večeras, a na programu je šest utakmica.

Naslov brani Real Madrid, a nova sezona lige prvaka nudi i brojne novitete. Novi format takmičenja, nikad veći broj utakmica, a najveći nagradni fond dijeli čak 36 klubova iz 16 zemalja.

Nema više 32 kluba u osam grupa, sada je 36 klubova u jednoj ligi. Svaki igra s osam protivnika. Osam najboljih prolazi u osminu finala, sljedećih 16 igra doigravanje za osminu finala. Ukupno 64 utakmice više.

Večeras bi najzanimljivije trebalo biti na San Siru gdje Milan u reprizi epskog finala iz 2005. godine dočekuje Liverpool. Utakmica počinje u 21 sat.

U istom terminu bh. reprezentativac Ermedin Demirović i njegov Stuttgart imat će najteže moguće gostovanje na Santiago Bernabeu protiv Real Madrida.

Zanimljivo će biti i na Alianz Areni gdje Bayern čeka zagrebački Dinamo.

Četvrtu utakmicu večernjeg termina odigrat će Sporting i Lille u Lisabonu.

Nešto ranije od 18 sati i 45 minuta na rasporedu su dva meča: Juventus – PSV i Young Boys – Aston Villa.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.