12.8.2024. 21:30
0
Pohod ka tituli: Fenomenalni Guliashvili vodio Sarajevo do pobjede u Doboju
Sarajevo je u 2. kolu Wwin lige savladalo Slogu Meridian u Doboju. Po teškim vremenskim uslovima, ali na sjajnom terenu koji je obnovljen bilo je 3:1 u korist Bordo tima uz sjajan nastup Giorgija Guliashvilija, prenosi portal Sportsport.ba.

Sarajevo je kontrolisalo igru od prve minute. Teren je bio perfektan, ali temperatura u Doboju ogromna i uslovi su bili poprilično nehumani.

Nakon nekoliko opasnih napada na otvaranju meča koji nisu donijeli rezultat, Sarajevo do prednosti dolazi nakon prekida u 17. minuti igre. Đorđević centrira, Čelik dobro skače, u gužvi se najbolje snalazi Vinko Soldo i to je 1:0 za Bordo tim.

Šest minuta kasnije nova šansa za Sarajevo nakon prekida. Bubanja je ovaj put u šansi, ne zabija iz jako dobre pozicije, prenosi portal Sportsport.ba.

Nemoćno je Sloga izgledala ispred Bordo tima, a u 31. minuti tim Zorana Zekića dolazi i do drugog gola. Kyeremeh fenomenalno pronalazi Giorgija Guliashvilija, Gruzijac je zaobišao Pavlovića i pogodio prazan gol za 2:0.

Samo dvije minute kasnije novi gol u mreži Sloge. Nakon nove brze tranzicije, Beganović odigrava povratnu loptu za Guliashvilija, a ovaj prekrasno pogađa za 3:0.

Sloga je u 41. minuti došla do pogotka. Na njemu mogu zahvaliti golmanu Rockovu koji je nakon kornera zaplivao u prazno, a Srđan Grabež je zabio za 3:1.

Imala je Sloga još jednu šansu do kraja prvog dijela. Vidić šutira neprecizno i na odmor se odlazi zasluženim vodstvom Sarajeva od 3:1, prenosi portal Sportsport.ba.

Sarajevo je i u naastavku bolji tim. Đorđević prvi prijeti, loše šutira u 51. minuti.

Sedam minuta kasnije još jedna odlična kontra tima Zorana Zekića. Guliashvili proigrava Đorđevića, Pavlović to skida.

Čataković potom prijeti u 62. minuti, brani Pavlović, a golman Sloge je i četiri minute kasnije spasio svoj tim nakon pokušaja istog fudbalera.

Čataković je pokušao i s pola terena, nije bio precizan, prijetio je ponovo i Guliashvili, da bi zatim Vidić na drugoj strani također bio neprecizan.

Mogla je Sloga u 84. minuti doći do drugog gola. Miličević je raspalio po lopti, Rockov ovog puta spašava Bordo tim, kao i četiri minute kasnije kada fenomenalni 'vadi' udarac Milosavljevića, prenosi portal Sportsport.ba.

Ostalo je na kraju 3:1 za Sarajevo koji je na vrhu tabele sa šest osvojenih bodova. Slogi je ovo bio prvi meč sezone.

Treba napomenuti da je Kuprešak, koji je ušao u drugom poluvremenu umjesto Kyeremeha, dobio crveni karton u nadoknadi meča.

(Sead M.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.